Вести 2023

Среќна Нова 2024 година & Весели Божиќни Празници

Почитувани, Ви посакуваме многу здравје, среќа и бериќет во Новата 2024 година. Со почит, Рафајловски Консалтинг & Рафајловски Ревизија ...

Повеќе

Пресметка на плата за 2024 година - нова верзија на клиентски софтвер “МПИН“

Врз основа на Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување, стапките по кои се пресметуваат... ...

Повеќе

Одлука за посебни услови за трговија на оделни стоки

Во „Службен весник на РСМ“ број 282 од 27.12.2023 година објавени се Измените на Одлуката за посебни услови за трговија... ...

Повеќе

Промена во максималниот износ за наплата на извршен промет со готовина

Ве известуваме дека согласно член 204 од Законот за спречување перење пари и финансирање на тероризам... ...

Повеќе

Обраќање на Стефан Рафајловски

Ви посакувам пред се многу здравје, среќа, насмевки, бериќет и пред се задоволство од работата што секојдневно ја работите... ...

Повеќе

Податоци за пресметка на плата и надоместоци од работен однос за месец Декември 2023 година

Согласно соопштението на ДЗС 4.1.23.113 од 21.12.2023 просечна исплатена бруто плата за месеците Август 2023 - Октомври 2023... ...

Повеќе

Предлог на Закон за ослободување од плаќање на дел од придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата

Во собраниска процедура влезе Предлог на Законот за ослободување од плаќање на дел од придонесите... ...

Повеќе

ДОПОЛНИТЕЛЕН ТЕРМИН - ОБУКА ЗА КПУ 4/2023

Поради големиот интерес за одржаните обуки од четвртата тематска единица кои се одржаа во месеците ноември/декември, закажуваме уште еден дополнителен термин на обука кој ќе се одржи на: 19.12.2023 и ...

Повеќе

Лично ослободување за данок на личен доход за 2024 година

Министерството за Финансии го објави износот на личното ослободување за 2024 година... ...

Повеќе

ОНЛАЈН ОБУКА - КПУ 4/2023 (НОЕМВРИ И ДЕКЕМВРИ) (ПРОГРАМА И ТЕМИ)

Рафајловски Консалтинг во месеците Ноември/Декември организира онлајн обуки за континуирано професионално усовршување.. ...

Повеќе

Податоци за пресметка на плата и надоместоци од работен однос за месец Ноември 2023 година

Согласно соопштението на ДЗС 4.1.23.103 од 21.11.2023 просечна исплатена бруто плата за месеците Јули 2023 - Септември 2023... ...

Повеќе

Одлука за посебни услови за трговија на оделни стоки

Во „Службен весник на РСМ“ број 244 од 20.11.2023 година објавена е измена на Одлуката за посебни услови... ...

Повеќе

Одлука за изменување на Одлуката за определување на највисоки цени за одделни производи во трговијата на големо и мало

Во „Службен весник на РСМ“ број 237 од 09.11.2023 година објавена е измена на Одлуката за определување на највисоки цени... ...

Повеќе

Обраќање на Др. Горан Рафајловски

По подолг период Ви се обраќам со чувство на гордост дека ја започнуваме 34-тата претплата како Рафајловски Консалтинг... ...

Повеќе

Аконтација за данок на добивка за месец Октомври 2023

Процентот на кумулативниот пораст на цени на мало за месец Октомври 2023 година е позитивен и изнесува 6,7%... ...

Повеќе

ПОНУДА ЗА ГОДИШНА ПРЕТПЛАТА ЗА 2024

Понуда за годишна претплата за 2024 година на списание Репрезент, Електронски р-регистар, Е-Збирка на прописи... ...

Повеќе

ОНЛАЈН ОБУКА - КПУ 3/2023 (ОКТОМВРИ И НОЕМВРИ) (ПРОГРАМА И ТЕМИ)

Рафајловски Консалтинг во месеците Октомври/Ноември организира дводневни онлајн обуки... ...

Повеќе

Податоци за пресметка на плата и надоместоци од работен однос за месец Октомври 2023 година

Согласно соопштението на ДЗС број 4.1.23.94 од 20.10.2023 просечна исплатена бруто плата за месеците Јуни 2023 - Август 2023... ...

Повеќе

Обраќање на Стефан Рафајловски

Имавме температурно чудно лето. Започна ладно со многу врнежи, продолжи променливо за да на крајот се стабилизира во месец Септември... ...

Повеќе

ОНЛАЈН ОБУКА - КПУ 3/2023 (ОКТОМВРИ И НОЕМВРИ) (ПРОГРАМА И ТЕМИ)

Рафајловски Консалтинг во месеците Октомври/Ноември организира дводневни онлајн обуки... ...

Повеќе
 
scrol to top