објавено на 12.04.2013 година

Поедноставена постапката за доставување на пријави за прекувремена работа, ноќна смена, работа на државни празници ...

 

Согласно соопштението на Министерството за труд и социјална политика се поедноставува постапката за поднесување на пријави за прекувремена работа, ноќна смена, работа на државни празници итн. кои работодавачите задолжително треба да ги доставуваат до Државниот инспекторат за труд.

Објавените пријави испечатени, пополнети со потребните податоци, со потпис и печат на правниот субјект и скенирани треба да бидат испратени до Инспекторот за труд на Е-mail адресата prijava@mtsp.gov.mk

Normal 0 false false false MK X-NONE X-NONE

Пријавите електронски можете да ги преземете на следниов линк:

  1. Известување за започнување на градежни работи (преземи)
  2. Известување за започнување со вршење на дејност (преземи)
  3. Известување за несреќа на работа (преземи)
  4. Известување за ноќна работа (преземи)
  5. Известување за прекувремена работа (преземи)
  6. Известување за работа на државен празник (преземи)

И при електронското пријавување, како и при пријавувањето преку писмена изјава, работодавачите треба да ги запазат предвидените рокови во Законот за работни односи („Сл. Весник на РМ“ бр.25/13)