објавено на 07.08.2012 година

Пропишани нови обрасци од УЈП

Почитувани,

Согласно соопштението, УЈП воведува нови обрасци во делот на ДДВ и во делот на фискализацијата и тоа:

  • Барање за издавање на потврда за регистриран/нерегистриран ДДВ обврзник (образец ДДВ-БП)
  • Барање за враќање во поранешна состојба заради ненавремено поднесена пријава за регистрација за ДДВ (образец БВПС/ДДВ-01)

 

Целото соопштение можете да го погледнете на следниот линк